Τη Δευτέρα, δικαστής του Λος Άντζελες έκρινε ότι οι κατασκευαστές των δημοφιλών τσιχλών Kushy Punch ήταν ένοχοι για την παράνομη παραγωγή προϊόντων κάνναβης σε μη αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις στο Λος Άντζελες. Τα παράνομα προϊόντα είχαν αξία εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τους κρατικούς ερευνητές. Ο δικαστής διέταξε την εταιρεία και τα στελέχη της να καταβάλουν πρόστιμο ύψους 128 εκατομμυρίων δολαρίων στην πολιτεία.

Το πρόστιμο μπορεί να είναι το μεγαλύτερο πρόστιμο για την κάνναβη στην ιστορία της πολιτείας.

Εκπρόσωπος του Τμήματος Ελέγχου Κάνναβης δήλωσε ότι η υπηρεσία δεν γνωρίζει για πρόστιμο μεγαλύτερο από την απόφαση της Δευτέρας. Η Τζένιφερ Φίσερ, δικηγόρος από το Σαν Φρανσίσκο που ειδικεύεται στην κάνναβη, δήλωσε ότι τα 128 εκατομμύρια δολάρια είναι πιθανότατα το μεγαλύτερο πρόστιμο κάνναβης στην ιστορία της πολιτείας.

Το πρόστιμο προέρχεται από μια έρευνα του 2019, κατά την οποία η πολιτεία διαπίστωσε ότι η Vertical Bliss, η εταιρεία που βρισκόταν προηγουμένως πίσω από το εμπορικό σήμα Kushy Punch, είχε παράνομα παράγει 3,3 εκατομμύρια gummies κάνναβης συνολικής αξίας 64 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Vertical Bliss είχε κρατική άδεια για την παραγωγή προϊόντων κάνναβης σε μια εγκατάσταση στην πόλη Chatsworth της κομητείας του Λος Άντζελες, αλλά μια ανώνυμη πληροφορία οδήγησε τους ερευνητές σε μια δεύτερη εγκατάσταση στην κοντινή πόλη Canoga Park, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Η τοποθεσία στο Canoga Park δεν είχε άδεια από την πολιτεία να παράγει κάνναβη. Οι ερευνητές του Τμήματος Καταναλωτικών Υποθέσεων της Καλιφόρνιας πραγματοποίησαν έφοδο στην τοποθεσία τον Οκτώβριο του 2019 και ανακάλυψαν παράνομα προϊόντα κάνναβης αξίας 21 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι ερευνητές βρήκαν επίσης αρχεία που έδειχναν ότι η εγκατάσταση είχε παράγει 3,3 εκατομμύρια gummies μάρκας Kushy Punch, αξίας 64 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την αγωγή της πολιτείας.