Εάν αυξήσουμε την παραγωγή κάνναβης, η τιμή της αιθανόλης κάνναβης θα ήταν περίπου το ένα τέταρτο της τιμής της βενζίνης, υποστηρίζει ο Tim Castleman, ειδικός στα βιοκαύσιμα.

Αυτό δεν είναι καθόλου καινούργιο για εμάς. Μια ερευνητική εργασία σχετικά με τη διαδικασία που χρησιμοποιεί η εταιρεία του Castleman για την παραγωγή αιθανόλης κάνναβης και την τιμή που σχετίζεται με την εμπορική παραγωγή κυκλοφόρησε το 2001.

Υπολόγισε ότι η “Fuel and Fiber Company” θα μπορούσε να παράγει αιθανόλη κάνναβης για περίπου 37 σεντς ανά γαλόνι (σε χρήματα του 2001) στην αντλία. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 1,46 δολάρια ανά γαλόνι, δηλαδή περίπου το ένα τέταρτο της τιμής της βενζίνης εκείνη την εποχή.

Οι επιδοτήσεις περιλαμβάνονται και στις δύο δαπάνες. Η ομοσπονδιακή φορολογική πίστωση για την παραγωγή βιοκαυσίμων ήταν 54 σεντς ανά γαλόνι το 2001- τώρα είναι 1 δολάριο ανά γαλόνι. Σύμφωνα με το Ίδρυμα Fuel Freedom Foundation, ωστόσο, αυτό αντιπροσωπεύει ένα μικρό μέρος των κρατικών κονδυλίων που υποστηρίζουν τη βιομηχανία πετρελαίου.

Η αιθανόλη κάνναβης παράγεται από τα στελέχη του φυτού, τα οποία συχνά θεωρούνται απόβλητα ή υποπροϊόντα, σε αντίθεση με το βιοντίζελ κάνναβης, το οποίο παράγεται από το ακριβό σπορέλαιο.

Η έλλειψη… κάνναβης, όπως σημειώνει ο Castleman στην έκθεσή του, ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο για το ξεκίνημα της εταιρείας του στην παραγωγή αιθανόλης από κάνναβη. Πριν από τη νομιμοποίησή της από το γεωργικό νομοσχέδιο του 2018, η καλλιέργεια κάνναβης στις ΗΠΑ ήταν απαγορευμένη.

Η Hemp Benchmarks έχει καταγράψει περίπου 195.000 στρέμματα που έχουν καταγραφεί για καλλιέργεια κάνναβης σε ολόκληρη τη χώρα το 2021, από σχεδόν 430.000 το 2020 και περίπου 580.000 στρέμματα το 2019.

Το 2020, για παράδειγμα, κατέγραψαν πάνω από 100.000 στρέμματα φυτεμένα με κάνναβη στις ΗΠΑ και εκτίμησαν ότι ο πραγματικός αριθμός έφτανε τα 160.000 στρέμματα. Το 2019 υπολόγισαν ότι περίπου 260.000 στρέμματα φυτεύτηκαν με κάνναβη, ενώ αρκετές χιλιάδες στρέμματα ακόμη αφιερώθηκαν σε καλλιέργειες σιτηρών και ινών.

Όπως σημείωσαν στην έκθεση Hemp Spot Price Index του Οκτωβρίου, οι τιμές για τη βιομάζα CBD παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και συνέχισαν να παρουσιάζουν πτωτική κίνηση παρά τη σημαντικά μικρότερη συγκομιδή το 2021. Εκτός από τα λιγότερα στρέμματα κάνναβης που καλλιεργήθηκαν και συγκομίστηκαν φέτος, οι αναφορές από μεγάλες περιοχές καλλιέργειας κάνναβης κάνουν λόγο για μικρότερες αποδόσεις λόγω των συνθηκών ξηρασίας στη Δύση.

Δείτε αυτό το βίντεο, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα βιοκαύσιμα κάνναβης: