Η Αργεντινή πρόκειται να επεκτείνει τη βιομηχανία κάνναβης της πέρα από την παραγωγή κανναβινοειδών, καθώς οι ερευνητές αξιολογούν 15 νέες ποικιλίες κάνναβης για την παραγωγή σιτηρών και ινών για να συμπεριληφθούν στον επίσημο κατάλογο σπόρων της χώρας. Η εταιρεία Industrial Hemp Solutions (IHS) με έδρα το Μπουένος Άιρες συνεργάζεται με μια ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες για τη διεξαγωγή δοκιμών καλλιέργειας σπόρων. Εάν εγκριθεί, θα υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των ποικιλιών κάνναβης που είναι διαθέσιμες στους αγρότες της Αργεντινής, ανοίγοντας νέες αγορές σε έλαια, άλευρα και πρωτεΐνες από σπόρους κάνναβης, καθώς και σε δομικά υλικά, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, κυτταρίνη και βιοπλαστικά.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής προωθεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την κάνναβη που στοχεύει στην αξιοποίηση της καλλιέργειας για τα οφέλη της για την υγεία και το περιβάλλον, καθώς και για τις δυνατότητές της στην οικονομική ανάπτυξη. Η Εθνική Υπηρεσία Υγείας και Ποιότητας Αγροδιατροφικών Προϊόντων (SENASA) είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση και την πιστοποίηση των προϊόντων ζωικής και φυτικής προέλευσης και υποστηρίζει τις δοκιμές για να εξασφαλίσει την ανάπτυξη της βιομηχανίας κάνναβης σύμφωνα με τα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας που έχουν θεσπιστεί για την παραγωγή και την εμπορία της.

Η εισαγωγή αυτών των νέων ποικιλιών μέσω της εταιρείας IHS αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την ενίσχυση του κλάδου και την εγγύηση της ποιότητας και της ασφάλειας των καλλιεργειών. Η ομάδα ερευνητών αξιολογεί τις 15 ποικιλίες από τον Σεπτέμβριο του 2022. Η κυβέρνηση της Αργεντινής ασχολείται σοβαρά με την ανάπτυξη της βιομηχανίας της κάνναβης, αφού τον Ιανουάριο δημιούργησε έναν οργανισμό για την υποστήριξη της βιομηχανικής και της φαρμακευτικής κάνναβης και δήλωσε την πρόθεσή της να επενδύσει πάνω από 106 εκατομμύρια δολάρια σε έργα έρευνας και ανάπτυξης της κάνναβης και της κάνναβης. Η κυβέρνηση δημιούργησε επίσης μια τεχνολογική εταιρεία με στόχο την προώθηση των τομέων της βιομηχανικής κάνναβης και της φαρμακευτικής κάνναβης, με τη δυνατότητα να δημιουργήσει 10.000 νέες θέσεις εργασίας, 500 εκατομμύρια δολάρια σε εγχώριες πωλήσεις και 50 εκατομμύρια δολάρια σε εξαγωγές ετησίως.

Οι δυνατότητες της βιοοικονομίας της Αργεντινής είναι τεράστιες και στο πλαίσιο αυτό, η κάνναβη τοποθετείται ως συνώνυμο της ανάπτυξης και της προόδου. Η επέκταση της βιομηχανίας κάνναβης της Αργεντινής πέρα από την παραγωγή κανναβινοειδών θα μπορούσε να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τους αγρότες, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές, καθώς και να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα της χώρας.