Χρόνος διαβάσματος: < 1 λεπτά

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, έγινε μια προσπάθεια για να προστατεύσει τους χρήστες κάνναβης από την αστυνομική παρενόχληση, εφαρμόμε την έκδοση μιας επίσημης κάρτας ασθενούς κάνναβης. Το μόνιμο πρόβλημα των χρηστών κάνναβης είναι ο φόβος να τους σταματήσει η αστυνομία σε κάποιο έλεγχο και να κατηγορηθούν για κατοχή κάνναβης.

Αυτό το πρόβλημα ήρθα να λύσουν οι βρετανικές αρχές δημιουργώντας μία κάρτα για ασθενείς κάνναβης που θα την χρησιμοποιούν σε διάρκεια ελέγχων της αστυνομίας. Για να λάβει κάποιος αυτή την κάρτα θα πρέπει να περάσει μία συγκεκριμένη διαδικασία πιστοποίησης ότι πραγματικά έχει κάποιο πρόβλημα υγείας και ότι πρέπει να χρησιμοποιεί την κάνναβη για φαρμακευτικό σκοπό. Η κάρτα αυτή ονομάζεται Cancard. 

Η φαρμακευτική κάνναβη έγινε νόμιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018. Ωστόσο, τα φαρμακευτικά προϊόντα κάνναβης είναι τόσο ακριβά που οι περισσότεροι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ό,τι παράγεται στην εγχώρια αγορά, πολύ περισσότερο για προϊόντα από την Ολλανδία ή τον Καναδά. Ως αποτέλεσμα, ακόμη και οι επιλέξιμοι ασθενείς εξακολουθούν να κινδυνεύουν τόσο από τη σύλληψη όσο και από τη κατάσχεση του φαρμάκου τους (ή από φυτά που καλλιεργούν). Ο εκτιμώμενος αριθμός των χρηστών είναι πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι.