Η ελβετική εταιρεία κάνναβης Astrasana Holding AG συμφώνησε σε συμφωνία εξαγοράς μειοψηφίας με τον ηγέτη της βελγικής αγοράς κάνναβης DLH/Nexgen, αξίας 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η Astrasana είναι μια καθετοποιημένη εταιρεία κάνναβης με τεχνογνωσία και δίκτυα στην Τσεχική Δημοκρατία, τη Γερμανία και την Ιαπωνία, και λειτουργεί μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση παραγωγής εσωτερικών ανθών στην Ελβετία με ετήσια δυναμικότητα 3.000 κιλών.

Η εξαγορά θα επιτρέψει στην Astrasana να εξασφαλίσει ένα κανάλι πωλήσεων με σταθερές τιμές για σχεδόν το 50% της παραγωγής ανθοκομικών προϊόντων της και να στοχεύσει στην αγορά THC στο Βέλγιο, όπου η DLH/Nexgen διαθέτει ισχυρή υποδομή και δίκτυο. Η DLH/Nexgen, που διοικείται από τον διευθύνοντα σύμβουλο Joeri Perneel, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία νόμιμης κάνναβης στο Βέλγιο και έχει ισχυρή παρουσία στην αγορά του λιανικού εμπορίου και των καταστημάτων ψιλικών, καθώς και επτά ιατρεία κάνναβης σε ολόκληρη τη χώρα.

Η εξαγορά θα επιτρέψει και στις δύο εταιρείες να επωφεληθούν από την αναπτυσσόμενη αγορά κάνναβης στην Ευρώπη και να επεκτείνουν τη γκάμα των προϊόντων τους και τις αγορές τους σε παγκόσμιο επίπεδο.