Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ένας επενδυτής προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της Tilray, καναδικής φαρμακευτικής εταιρείας και εταιρείας κάνναβης, κατηγορώντας την για ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με την αξία των αποθεμάτων της και τη συμφωνία της με την Authentic Brands Group (ABG). Η Tilray είναι μία από τις πιο δημοφιλείς μετοχές κάνναβης στην αγορά, αλλά ο επενδυτής Michael Hudson ισχυρίζεται ότι παραβιάζει την εμπιστοσύνη, ότι αδικαιολόγητα πλουτίζει και ότι σπαταλά εταιρικά περιουσιακά στοιχεία, καθώς και ότι παραβιάζει τον νόμο περί χρηματιστηρίου αξιών του 1934.

Η πρώτη κατηγορία ψευδών δηλώσεων, σύμφωνα με την αγωγή, αφορά την αξία των αποθεμάτων της Tilray και τα μικτά περιθώρια κέρδους, ενώ η δεύτερη κατηγορία αφορά τη συμφωνία της εταιρείας με την ABG. Ο ενάγων ισχυρίζεται ότι η συμφωνία έγινε για να στηρίξει την τιμή της μετοχής, αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν τόσο καλή όσο ισχυριζόταν ότι ήταν.

Η Tilray απάντησε δηλώνοντας ότι η καταγγελία είναι ουσιαστικά παρόμοια με άλλες καταγγελίες που κατατέθηκαν στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης και στην Περιφέρεια του Delaware, οι οποίες επί του παρόντος έχουν ανασταλεί εν αναμονή της έκβασης της διαδικασίας απόρριψης της αίτησης συλλογικής αγωγής για κινητές αξίες. Η εταιρεία πιστεύει επίσης ότι οι υποκείμενοι ισχυρισμοί αυτών των αγωγών είναι αβάσιμοι και σχεδιάζει να τις υπερασπιστεί.

Η εν λόγω νομική δράση κατά της Tilray αποτελεί υπενθύμιση ότι οι επενδυτές θα πρέπει πάντα να διεξάγουν έρευνα πριν επενδύσουν σε οποιαδήποτε εταιρεία, ιδίως στον ασταθή και ταχέως εξελισσόμενο κλάδο της κάνναβης. Επισημαίνει επίσης τη σημασία της διαφάνειας και της ειλικρίνειας των εταιρειών στις οικονομικές τους εκθέσεις, ώστε να διασφαλίζεται η εμπιστοσύνη των επενδυτών τους.