Η Green Angel CBD που εδρεύει στη Νέα Υόρκη έχει καταθέσει αγωγή εναντίον της FedEx και της πολιτείας της Νέας Υόρκης για λανθασμένη κατάσχεση κάνναβης το 2019 που κατασχέθηκε από ττο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης.

Εκτός από την πολιτεία της Νέας Υόρκης και τη μεταφορική εταιρεία, η αγωγή δείχνει έναν από τους οδηγούς της FedEx και δύο αξιωματικούς της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ισχυριζόμενοι ότι είναι όλοι υπεύθυνοι για το απολεσθέν δέμα αξίας 17.000 δολαρίων.

Ο Oren Levy, ιδιοκτήτης της Green Angel, είχε παραγγείλει 48 κιλά προϊόντων κάνναβης από την Fox Holler Farms με έδρα το Βερμόντ. Στην αγωγή, ο Oren, μαζί με τον αδερφό του Ronen, ανέφεραν ότι είχαν υπολογίσει να είχαν κέρδος 60.000 έως 100.000 $ μέσω πωλήσεων που προέρχονται από αυτήν την αποστολή.

Ο Oren Levy είχε ανακατευθύνει το δέμα της FedEx προς την κατοικία του αδελφού του στο Μπρούκλιν επειδή νοσηλεύτηκε όταν έπρεπε να φτάσειτο δέμα στα κεντρικά γραφεία της Green Angel. Ωστόσο, ο Oren έλαβε μια ειδοποίηση ότι η αποστολή κατασχέθηκε από το αστυνομικό τμήμα του Βερμόντ, αφού η FedEx και ο οδηγός φορτηγού κοινοποίησαν στις αρχές ότι οι συσκευασίες περιέχουν παράνομη ουσία. Η αστυνομία του Βερμόντ έκανε έρευνα στο δέμα, και το θεώρησε νόμιμο ζητώντας συγγνώμη για την ταλαιπωρία, σύμφωνα με την αγωγή.

Ο Ronen συνελήφθη και κρατήθηκε για 24 ώρες. Τον Δεκέμβριο του 2019, το Επαρχιακό Γραφείο του Μπρούκλιν απέσυρε όλες τις κατηγορίες εναντίον του Ronen.

Η Green Angel μήνυσε την FedEx για αμέλεια και υποβολή ψευδούς ισχυρισμών καθώς και την παράδοση των δεμάτων στην αστυνομία. Κατηγορεί για  αμέλεια  την πολιτείας της Νέας Υόρκης καθλως και για τη «δημιουργία ενός θεάματος με την δημοσιοποίηση «του συμβάντος στα κοινωνικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά του Facebook, του Twitter και του Instagram», αναφέρει η αγωγή. Επιπλέον, η αγωγή ισχυρίζεται ότι η πολιτεία ήταν πλημμελής στην πρόσληψη, την εκπαίδευση και τη επιμέλεια των αξιωματικών που εμπλέκονται στην υπόθεση. Η αγωγή ανέφερε ότι η συμπεριφορά του αξιωματικού κατά την κατάσχεση ήταν «ακατάλληλη, παράνομη και προσβλητική».