Περισσότερα στοιχεία φαρμακευτικού ενδιαφέροντος στον ευρωπαϊκό χώρο της κάνναβης έχουν προκύψει με τη γερμανική επιχείρηση Dermapharm Holding να εξαγοράζει τη θυγατρική Canopy Growth C³ Group.

Canopy Growth Corporation (CNW Group/Canopy Growth Corporation)

Η C³ ειδικεύεται στην ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία φυσικών και συνθετικών κανναβινοειδών και αγοράστηκε από την Canopy το 2019 για 235 εκατομμύρια ευρώ.

Η Canopy πούλησε τώρα το περιουσιακό στοιχείο, το οποίο περιλαμβάνει το Spectrum Therapeutics, για 80 εκατομμύρια ευρώ συν άλλα 42,6 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ένα δελτίο τύπου, ο Dr Hans-Georg Feldmeier, Διευθύνων Σύμβουλος της Dermapharm Holding, δήλωσε: «Με την εξαγορά του Ομίλου C³, εξασφαλίζουμε και πάλι πρόσβαση στην αναπτυσσόμενη αγορά κάνναβης και ταυτόχρονα ανοίγουμε περαιτέρω κανάλια διανομής στην Ευρώπη. >>

«Κατά τη διάρκεια της αναμενόμενης νομιμοποίησης, υποθέτουμε αυξανόμενη αποδοχή και πρόσθετη δυναμική για μελλοντική επιχειρηματική ανάπτυξη. ”

Ο 20χρονος Όμιλος C³ κατέχει ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά στην παραγωγή της συνθετικής THC Dronabinol.

Με την συναλλαγή αυτή , η Dermapharm  εισέρχεται στον χώρο της κάνναβης καθώς η νομιμοποίηση της χρήσης για ενήλικες επίκειται στη Γερμανία και είναι ενδεικτική της οδού που ακολουθείται στην ευρωπαϊκή κάνναβη.

Νωρίτερα φέτος, μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες της Γερμανίας, η Stada με έδρα την Έσση, εισήλθε στον χώρο της ιατρικής κάνναβης και η Jazz Pharmaceutical αγόρασε τη βρετανική εταιρεία GW Pharmaceuticals για 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Dermapharm ιδρύθηκε το 1991 και είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος κατασκευαστής επώνυμων φαρμακευτικών προϊόντων. Με έδρα το Grünwald κοντά στο Μόναχο ανέφερε πωλήσεις 577,2 εκατομμυρίων ευρώ το εννεάμηνο έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η Canopy πουλά μη βασικά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων θυγατρικών στο εξωτερικό, από τότε που ο David Klein έγινε Διευθύνων Σύμβουλος στις αρχές του 2020.