Το περασμένο καλοκαίρι η Apple άλλαξε αθόρυβα τις πολιτικές της υπέρ της κάνναβης. Ως αποτέλεσμα, εντάχθηκαν στις τάξεις της, και η Amazon που υποστηρίζει τη μεταρρύθμιση της πολιτικής που θα ανοίξει μια ομοσπονδιακά νόμιμη, εμπορική βιομηχανία κάνναβης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για χρόνια, μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Google, αρνούνται να αναγνωρίσουν τη νομιμότητα της βιομηχανικής κάνναβης, πόσο μάλλον τη νομιμότητα της κάνναβης για ιατρική ή ψυχαγωγική χρήση. Τελικά, η Apple άλλαξε αυτή την τάση. Τον Ιούνιο, στα ψιλά γράμματα της έκδοσης «Οδηγίες αναθεώρησης του App Store» της Apple ανέφεραν ότι οι εφαρμογές που χειρίζονται πωλήσεις και παράδοση φαρμακευτικής και ψυχαγωγικής κάνναβης με νόμιμες δικαιοδοσίες επιτρέπονται πλέον στο App Store. Αυτό είναι εκπληκτικό

Στα ψιλά γράμματα της ενημέρωσης της πολιτικής της Apple ανφέρεται ότι οι εφαρμογές που εμπλέκονται στην πώληση κάνναβης προορίζονται αποκλειστικά για νομικά πρόσωπα με άδεια χρήσης και απαιτούν αυστηρά γεωγραφική θεση εντός της νομικής δικαιοδοσίας. Αυτό απαιτεί τεράστια τεχνολογική και κανονιστική συμμόρφωση και είναι ακριβώς όπου μια εταιρεία όπως η Artis θα μπορούσε να διαπρέψει.