Η Canopy Growth Corp (WEED.TO) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα εκποιήσει περιουσιακά στοιχεία στον Καναδά και θα περικόψει 800 θέσεις εργασίας σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος και να γίνει κερδοφόρα. Η είδηση αυτή προκάλεσε την πτώση των μετοχών της εταιρείας κατά 16,6% στα 3,06 δολάρια C$.

Η Canopy Growth έχει εξορθολογήσει τις δραστηριότητές της μέσω διαφόρων μέτρων, όπως απολύσεις, έξοδος από ορισμένες διεθνείς αγορές, κλείσιμο καταστημάτων και εκποίηση των δραστηριοτήτων λιανικής πώλησης σε ολόκληρο τον Καναδά. Η εταιρεία αναμένει να εξοικονομήσει 140 έως 160 εκατ. δολάρια C$ τους επόμενους 12 μήνες από αυτές τις προσπάθειες.

Στον Καναδά, η εταιρεία σχεδιάζει να εγκαταλείψει την καλλιέργεια ανθών κάνναβης στις εγκαταστάσεις της στο Smiths Falls του Οντάριο, να σταματήσει την προμήθεια ανθών κάνναβης από τις εγκαταστάσεις της στο Κεμπέκ και να μεταβεί σε ένα μοντέλο προμήθειας από τρίτους για ποτά κάνναβης, βρώσιμα, vape και εκχυλίσματα. Οι επιχειρησιακές αλλαγές αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2024, ενώ οι δαπάνες προ φόρων που σχετίζονται με την αναδιάρθρωση αναμένεται να ανέλθουν σε 425 έως 525 εκατ. δολάρια ΗΠΑ κατά το τρέχον τρίμηνο και το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2024.

Το σημερινό προσωπικό της εταιρείας ανέρχεται σε 2.250 υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 1.450 θα παραμείνουν μετά τις μειώσεις που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη. Παρά τις προσπάθειες αυτές, η επιτυχία της Canopy Growth θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον ενθουσιασμό των επενδυτών, καθώς, όπως δήλωσε ο αναλυτής Andrew Carter της Stifel, “το κλίμα για την κάνναβη είναι στην καλύτερη περίπτωση απαθές”.

Στο τελευταίο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, η Canopy Growth ανακοίνωσε προσαρμοσμένες βασικές ζημίες ύψους 87,5 εκατ. δολαρίων C$, μια ευρύτερη ζημία σε σύγκριση με 67,4 εκατ. δολάρια C$ το προηγούμενο έτος. Από την άλλη πλευρά, ο μικρότερος αντίπαλός της, η Aurora Cannabis Inc (ACB.TO), ανέφερε προσαρμοσμένα βασικά κέρδη ύψους 1,4 εκατ. δολαρίων C$, που βοηθήθηκαν από τα υψηλότερα έσοδα και τη μείωση των δαπανών.