Η Dermapharm θέλει να επεκτείνει τη γκάμα των φυτικών φαρμάκων και των συμπληρωμάτων διατροφής της. Ο κατασκευαστής με έδρα το Grünwald σκοπεύει να εξαγοράσει τον όμιλο Arkopharma, που εδρεύει στη Γαλλία. Η τιμή αγοράς ανέρχεται σε περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ.

Η Dermapharm θέλει να αναλάβει όλες τις μετοχές της Apharma TopCo, στην οποία ανήκει η Arkopharma. Η εταιρεία δηλώνει ότι διαθέτει 40 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των φυτοκομικών προϊόντων. Η έδρα της βρίσκεται στο Carros. Η παραγωγή πραγματοποιείται επίσης εκεί. Τα προϊόντα πωλούνται απευθείας ή μέσω συνεργατών σε περισσότερες από 30 χώρες. Για το τρέχον οικονομικό έτος προβλέπεται κύκλος εργασιών περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Ιανουαρίου.

Εστίαση σε νέες αγορές

Με την εξαγορά, η Dermapharm σκοπεύει να προωθήσει περαιτέρω τη διεθνοποίησή της. Σύμφωνα με την εταιρεία, η εξαγορά του ηγέτη της αγοράς στη Γαλλία, θα ενισχύσει ταυτόχρονα την παρουσία της στην Ισπανία και την Ιταλία και θα ανοίξει την πρόσβαση σε αγορές όπως η Πορτογαλία, το Βέλγιο και οι Κάτω Χώρες. Η Dermapharm περιλαμβάνει τις θυγατρικές Euromed και C³ Cannabis Compound Company, καθώς και τις Anton Hübner και Hübner Naturarzneimittel.

“Η Arkopharma αποτελεί ιδανική προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της Dermapharm και μας εμπλουτίζει ιδιαίτερα με εξαιρετική τεχνογνωσία στους τομείς των φυτικών φαρμάκων και των συμπληρωμάτων διατροφής. Η σχεδιαζόμενη εξαγορά ενισχύει επίσης τη διεθνή παρουσία μας στη Δυτική Ευρώπη και μας δίνει για πρώτη φορά πρόσβαση στη γαλλική αγορά”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Dermapharm Dr Hans-Georg Feldmeier.”