Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει μια πρώτη δημόσια διαβούλευση αφιερωμένη ειδικά στις ευκαιρίες της αγοράς της βιομηχανικής κάνναβης. Υπάλληλοι της Επιτροπής, εκπρόσωποι των εθνικών υπουργείων των κρατών μελών της ΕΕ και εκπρόσωποι του κλάδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση Βιομηχανικής Κάνναβης (EIHA) και το δίκτυο υπεράσπισης της γεωργίας Copa-Cogeca θα εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά τη Δευτέρα 26 Απριλίου από τις 2:30 έως τις 6: 00 μ.μ. CET.

Η ημερήσια διάταξη της συνόδου περιλαμβάνει συζήτηση για τη γεωργία, τα τρόφιμα, τα υφάσματα, τα δομικά υλικά και τα πλαστικά.

Θα συμμετέχουν: ο Michael Scannell, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της ΕΚ, η Stéphane Borderieux, Αντιπρόεδρος της ομάδας εργασίας της Copa Cogeca για το λινάρι & την κάνναβη; ο Daniel Kruse, Διευθύνων Σύμβουλος της Hempro International GmbH, Γερμανία και Πρόεδρος της EIHA. ο Giuseppe Croce, Πρόεδρος της ιταλικής ένωσης κάνναβης Federcanapa · ο Hervé Pottier, CAVAC, Γαλλία; Anthony de Mot, Isohemp, Βέλγιο; Marek Radwanski, Ekotex, Πολωνία; Jean Marie Bourgeois Jaquet, Automotive Performance Materials, Γαλλία; Lucia Klauser του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ασφάλειας και Κτηνιατρικής Τροφίμων, Ελβετία. και ο Ted Haney, Διευθύνων Σύμβουλος του Canadian Hemp Trade Association.

Μια παρόμοια εκδήλωση που επικεντρώνεται σε ανθούς κάνναβης, εκχυλίσματα και κανναβινοειδή αναμένεται να οργανωθεί λίγο αργότερα φέτος.

Η EIHA έχει περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο η κάνναβη μπορεί να αντιμετωπίσει ένα ευρύ φάσμα στόχων της ΕΕ στο Hemp: A Real Green Deal, ένα έγγραφο που κυκλοφόρησε πέρυσι, το οποίο συζητά τη δυνατότητα της καλλιέργειας να επηρεάσει θετικά κατστάσεις όπως η αλλαγή του κλίματος, η βιοποικιλότητα και η οικονομική ανάπτυξη.