Η Γερμανία σημείωσε νέο ρεκόρ στην εισαγωγή φαρμακευτικής κάνναβης το 2022, με την εισαγωγή συνολικά 24.882 κιλών για ιατρικούς και επιστημονικούς σκοπούς. Αυτό σηματοδοτεί αύξηση κατά 19,79% σε σχέση με την εισαγωγή 20.771 κιλών του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bundesinstitut für Arzneimittel und Medizinprodukte (BfArM), του Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Φαρμάκων και Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων.

Τα στοιχεία δείχνουν μια σαφή ανοδική τάση στην εισαγωγή φαρμακευτικής κάνναβης στη Γερμανία, όπως φαίνεται σε ένα tweet του Alfredo Pascual. Ο ιστότοπος του BfArM παρέχει επίσης ανάλυση της συνολικής ποσότητας φαρμακευτικής κάνναβης που εισάγεται από το εξωτερικό κάθε τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένων τόσο των αποξηραμένων ανθών όσο και των εκχυλισμάτων. Οι αποξηραμένοι ανθοί κάνναβης μετριούνται σε κιλά, ενώ τα εκχυλίσματα μετριούνται με το βάρος των αποξηραμένων ανθών κάνναβης που απαιτούνται για την παραγωγή τους.

Η εισαγωγή φαρμακευτικής κάνναβης στη Γερμανία ρυθμίζεται αυστηρά και μόνο οι αδειοδοτημένοι παραγωγοί επιτρέπεται να προμηθεύουν την αγορά. Το 2021, η Bedrocan ήταν η μόνη εταιρεία στις Κάτω Χώρες που κατείχε άδεια παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης και το 17,93% της εισαγόμενης φαρμακευτικής κάνναβης στη Γερμανία εκείνο το έτος προερχόταν από την Bedrocan.

Η αύξηση των εισαγωγών φαρμακευτικής κάνναβης στη Γερμανία αντανακλά την αυξανόμενη αναγνώριση των δυνητικών ιατρικών οφελών της κάνναβης, καθώς και την ανάγκη να διασφαλιστεί η πρόσβαση των ασθενών σε ασφαλή και υψηλής ποιότητας προϊόντα κάνναβης. Καθώς όλο και περισσότερες χώρες νομιμοποιούν ή αποποινικοποιούν την κάνναβη, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε συνεχή ανάπτυξη της παγκόσμιας βιομηχανίας κάνναβης και αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης.