Οι Πράσινοι και το CDU συζητούν για την νομιμοποίηση της κάνναβης στην Γερμανία

Στις συνομιλίες συνασπισμού μεταξύ των Πρασίνων και του CDU στην Μπάντεν-Βυρτεμβέργη, η ποσότητα νόμιμης κάνναβης που δικαιούται να κατέχει κάποιος  είναι ένα μεγάλο θέμα. Οι Πράσινοι θέλουν να αυξήσουν τη ποσότητα κατανάλωσης που θα δικαιούνται οι χρήστες.

Από ποια ποσότητα και μετά θα πρέπει να τιμωρείται η κατοχή κάνναβης; Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα αυτό συζητείται επί του παρόντος στις συνομιλίες συνασπισμού μεταξύ των Πρασίνων και του CDU. Προς το παρόν, η ποσότητα προσωπικής κατοχής στα νοτιοδυτικά της Γερμανίας είναι έως έξι γραμμάρια. Οι Πράσινοι άλλωστε το προβάλλουν αυτό στην προεκλογική τους καμπάνια.

Οι πράσινοι υποστηρίζουν ότι θα ήθελαν να αποποινικοποιήσουν την κατοχή μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών και με αυτό τον τρόπο θα διασφαλίσουν ότι η αστυνομία δεν θα χρειάζεται πλέον να αντιμετωπίσει τέτοια μικροεγκλήματα. Το CDU  έχει αποδεχτεί το υψηλότερο όριο που έχει ορίσει το κόμμα των πράσινων.

Να τονίσουμε εδώ ότι σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις οι Πράσινοι είναι το φαβορί των επόμενων γερμανικών εκλογών, με το κόμμα της Μέρκελ να καταποντίζεται.