Η Γερμανία μπορεί σύντομα να είναι η επόμενη χώρα που θα ενταχθεί στη μικρή λίστα των περιοχών που έχουν εγκρίνει την πλήρη νομιμοποίηση της κάνναβης για ενήλικες, όπως η Ουρουγουάη, ο Καναδάς και ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ. Η Ολλανδία και η Ελβετία θα ξεκινήσουν επίσης νομιμοποίηση σε δοκιμαστική βάση το 2022.

Σύμφωνα με πηγές τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο υποψήφιος κυβερνώντος συνασπισμός στη Γερμανία θέλει να εισαγάγει νομοθεσία με στόχο τη νομιμοποίηση της κάνναβης για ενήλικες στη Γερμανία,

Τα τελευταία νέα έρχονται από τη γερμανική πηγή die Funke Mediengruppe, η οποία μίλησε με τους διαπραγματευτές της μελλοντικής κυβέρνησης συνασπισμού της Γερμανίας. Οι διαπραγματευτές από τον αποκαλούμενο συνασπισμό «φαναριών» του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDP), των Πρασίνων και του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) είπαν στο die Funke Mediengruppe:

«Εισάγουμε την ελεγχόμενη διανομή κάνναβης σε ενήλικες για κατανάλωση σε αδειοδοτημένα καταστήματα. Αυτά τα καταστήματα θα ελέγχουν την ποιότητα της κάνναβης, και με αυτό τον τρόπο θα αποτρέπουν τη πώληση κακής ποιότητας κάνναβης και θα εγγυώνται ότι οι ανήλικοι δεν θα μπορούν να αγοράσουν. Θα αξιολογήσουμε το νόμο μετά από τέσσερα χρόνια ως προς τον κοινωνικό αντίκτυπο».

Αυτό επιβεβαιώνει μια αναφορά από το Bloomberg νωρίτερα αυτόν τον μήνα που έδειξε ότι τα πολιτικά μέρη ήταν κοντά στο να συμφωνήσουν μια τέτοια απόφαση.

Η νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για ενήλικες στη Γερμανία είναι ευπρόσδεκτη από τους υποστηρικτές της ορθής πολιτικής χρήσης για τα ναρκωτικά, οι οποίοι για χρόνια έχουν επισημάνει τα οφέλη του τερματισμού της απαγόρευσης της κάνναβης για χάρη της ατομικής ελευθερίας, της ενίσχυσης των πόρων μιας κοινωνίας, της επιβολής του νόμου και του νομικού συστήματος γενικότερα, καταπολεμώντας την παράνομη μαύρη αγορά, για τη δημόσια υγεία μέσω της προμήθειας ελεγχόμενων προϊόντων, αλλά και για την οικονομία.

Μια νόμιμη βιομηχανία κάνναβης για ενήλικες στη Γερμανία θα μπορούσε να συνεισφέρει 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ (5,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) στη γερμανική οικονομία, μέσω εξοικονόμησης πόρων στην επιβολή του νόμου καθώς και με την εφαρμογή φόρου επί των πωλήσεων κάνναβης. Η έκθεση υπολογίζει πωλήσεις 400.000 κιλών κάνναβης κάθε χρόνο στη Γερμανία, η οποία θα μπορούσε να πωληθεί συντηρητικά μεταξύ 4 και 10 ευρώ ανά γραμμάριο, δημιουργώντας μια αγορά που συναγωνίζεται αυτή των μεγαλύτερων αγορών για ενήλικες στις ΗΠΑ, όπως η Καλιφόρνια. που σημείωσε πωλήσεις 3,9 δισεκατομμυρίων ευρώ (4,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) το 2020.

Αν και η οικονομική ευκαιρία είναι πολύ ελκυστική, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί σχετικά με τις λεπτομέρειες της νομιμοποίησης της κάνναβης για ενήλικες στη Γερμανία. εάν και πότε θα συμβεί και πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να αναπτυχθεί και να αντικατασταθεί η υπάρχουσα παράνομη αγορά.

Η επιβεβαίωση ότι η επερχόμενη γερμανική κυβέρνηση θα επιχειρήσει να νομιμοποιήσει την κάνναβη για ενήλικες είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη από όλους τους υποστηρικτές και τα ενδιαφερόμενα μέρη που ενδιαφέρονται για την κάνναβη σε όλο τον κόσμο, αλλά πολλά μένουν να εξαλειφθούν. Είναι αβέβαιο πότε θα μπορούσε να επιτευχθεί η νομιμοποίηση και, επίσης το πιο σημαντικό, πώς θα είναι οι συγκεκριμένες