• η πρώτη αποστολή προσγειώθηκε στη Γερμανία, οι προπαραγγελίες των πελατών φαρμακείων θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες
  • Η Materia Malta γίνεται η πρώτη εταιρεία που εξάγει ιατρική κάνναβη από τη Μάλτα για πώληση σε άλλη χώρα

Η Materia (η “Εταιρεία”), κορυφαίος παραγωγός και διανομέας φαρμακευτικής κάνναβης στην Ευρώπη, ανακοινώνει ότι η κατά 100% θυγατρική της Materia Malta Operating Ltd. (“Materia Malta”) ολοκλήρωσε την πρώτη της εξαγωγή εμπορικής φαρμακευτικής κάνναβης από την τοποθεσία παραγωγής της GMP της ΕΕ.

Αυτό αντιπροσωπεύει το λανσάρισμα του δικού της εμπορικού σήματος και των παραγόμενων προϊόντων της Materia στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά φαρμακευτικής κάνναβης στην Ευρώπη. Η γερμανική θυγατρική εταιρεία διανομής της Εταιρείας, Materia Deutschland GmbH, η οποία παρέλαβε το φορτίο, έχει ξεκινήσει τις πωλήσεις σε φαρμακεία, ενώ έχουν ήδη ληφθεί αρκετές προπαραγγελίες.

Η Materia γίνεται ο πρώτος παραγωγός φαρμακευτικής κάνναβης με έδρα τη Μάλτα που εξάγει προϊόν για εμπορική πώληση σε άλλη χώρα. Προηγούμενες εξαγωγές είχαν εγκριθεί μόνο για σκοπούς έρευνας και ανάπτυξης ή εργαστηριακών δοκιμών.

“Τα προϊόντα μας βοηθούν ήδη τους ασθενείς στη Μάλτα να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους και τώρα μπορούμε να υποστηρίξουμε τις ανάγκες των ασθενών και στη Γερμανία”, δήλωσε ο Nick Pateras, Διευθύνων Σύμβουλος Ευρώπης της Materia.

“Πιστεύουμε ότι η Μάλτα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού κάνναβης, όπως έχει κάνει στον ευρύτερο φαρμακευτικό τομέα εδώ και δεκαετίες. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε η εταιρεία που δημιουργεί νέα σύνορα για τη βιομηχανία κάνναβης της Μάλτας και της Ευρώπης”.

Ενημέρωση σχετικά με τη συναλλαγή Kanabo

Η Εταιρεία ενημερώνει επίσης ότι σε συνέχεια των ανακοινώσεων της 26ης Ιουλίου 2021 και της 4ης Νοεμβρίου 2021 σχετικά με την προτεινόμενη συναλλαγή της με την Kanabo Group Plc (“Kanabo”), οι συζητήσεις έχουν εξελιχθεί έτσι ώστε και τα δύο μέρη να πιστεύουν ότι η σχέση είναι καλύτερο να ολοκληρωθεί μέσω μιας συμφωνίας συμβατικής παραγωγής, σε αντίθεση με την προηγουμένως προτεινόμενη συναλλαγή.

Η Εταιρεία αναζητά νέους στρατηγικούς εταίρους, ενώ συνεχίζει την οργανική της ανάπτυξη και την εκτέλεση του επιχειρηματικού της σχεδίου. Οι συζητήσεις με πιθανούς εταίρους προσανατολίζονται στην επιτάχυνση της διείσδυσης της Εταιρείας σε βασικές τελικές αγορές και στην περαιτέρω ενίσχυση της αλυσίδας εφοδιασμού της.

Σχετικά με την Materia

Η Materia είναι κορυφαίος ανεξάρτητος παραγωγός και διανομέας φαρμακευτικής κάνναβης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η Materia έχει αναπτύξει ένα ισχυρό οικοσύστημα παραγωγής και διανομής σύμφωνα με την ΕΕ GMP για να παρέχει τα υψηλότερης ποιότητας φάρμακα κάνναβης οπουδήποτε υπάρχει ασθενής που τα έχει ανάγκη. Η ομάδα  βασίζεται σε εκτεταμένη εμπειρία στον τομέα των φαρμακευτικών προϊόντων και σε ρυθμιστική οξυδέρκεια, καθώς επιδιώκει να καταστήσει δυνατή την πρόσβαση στην κάνναβη σε παγκόσμιο επίπεδο.