Η ψυχαγωγική κάνναβη στο Όρεγκον, την πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που αποποινικοποίησε την κάνναβη, ξαφνικά αντιμετωπίζει μια απροσδόκητη πρόκληση – υπάρχει πάρα πολύ κάνναβη.

Η ευκολία δημιουργίας καταστήματος κάννβης έχουν δημιουργήσει μια προσφορά τόσο ογκώδη, που υπάρχει αρκετή κάνναβη για να ικανοποιήσει τη ζήτηση για περισσότερα από 6 χρόνια, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από την Επιτροπή Ελέγχου Αλκοόλ του Όρεγκον.

Και αυτή η υπερβολή προσφοράς στην κάνναβη ενεργοποίησε εκ νέου μια μαύρη αγορά που οι επαγγελματίες ήλπιζαν ότι είχαν καταπνίξει.

Όταν το Όρεγκον έφτιαξε τους νόμους του, ένα από το κύρια μέλημά του ήταν η ενσωμάτωση όσο το δυνατόν περισσότερων συμμετεχόντων από τη μαύρη αγορά στη νόμιμη αγορά.

Τα οικονομικά στοιχεία έχουν κάνει το Όρεγκον τη φθηνότερη πολιτεία για αγορά κάνναβης στις ΗΠΑ. Μια ουγγιά κάνναβης υψηλής ποιότητας πωλείται κατά μέσο όρο 211$ ανά ουγγιά, σε σύγκριση με 326$ σε εθνικό επίπεδο, με βάση τα τελευταία στοιχεία από το Κέντρο Θεραπείας της Οξφόρδης. Αυτό σημαίνει 7,4 δολάρια το γραμμάριο που είναι πολύ χαμηλή τιμή.

Το Όρεγκον παράγει περισσότερο από ό,τι χρειάζεται.

Ως αποτέλεσμα της υπερπροσφοράς και των χαμηλών τιμών, η πλεονάζουσα μαριχουάνα του Όρεγκον πηγαίνει στην μαύρη αγορά.

Μια πρόσφατη έκθεση αξιολόγησης απειλών από το Γραφείο Εθνικής Πολιτικής Ελέγχου Ναρκωτικών των Η.Π.Α. τονίζει «την διακίνηση κάνναβης [Όρεγκον] πέρα από τα σύνορα της πολιτείας… που προορίζεται σε μεγάλο βαθμό για σημεία διανομής στο ανατολικό μισό των Ηνωμένων Πολιτειών». Σε πολλές από αυτές τις πολιτείες, η κάνναβη δεν είναι ακόμα νόμιμη.

.Δύο νόμοι που θεσπίστηκαν πρόσφατα στοχεύουν να κάνουν ακριβώς αυτό. Επιτρέπει τη δημιουργία ενός νομικού πλαισίου για τους κατόχους άδειας κάνναβης του Όρεγκον να εξάγουν το προϊόν τους σε άλλες πολιτείες όπου η κάνναβη αναψυχής είναι νόμιμη.