Η startup επιχείρηση κάνναβης στο Ηνωμένο Βασίλειο, Dispenseroo, αποκάλυψε ότι πολλοί από τους πελάτες της χρησιμοποιούν τα προϊόντα της για τη θεραπεία ιατρικών παθήσεων. Ο ιδρυτής του διαδικτυακού φαρμακείου, ο οποίος ακούει στο όνομα “S”, ισχυρίζεται ότι ο ιστότοπος έχει “κατακλυστεί” από παραγγελίες για τα παράνομα προϊόντα κάνναβης υψηλής περιεκτικότητας σε THC τους τελευταίους μήνες.

Το Δεκέμβριο, ο γίγαντας των delivery Deliveroo, επιβεβαίωσε ότι αναλαμβάνει νομική δράση για την “προφανή και ουσιαστική μίμηση” του εμπορικού της σήματος. Παρά την αμφισβήτηση των ισχυρισμών, το διαδικτυακό φαρμακείο ανακοίνωσε τώρα ότι θα προχωρήσει στην αλλαγή της επωνυμίας του σε “Dispenseree“.

Σε συνέντευξή του στον Independent, ο ιδρυτής του αποκάλυψε ότι η υπηρεσία έχει αποφέρει έσοδα μισού εκατομμυρίου λιρών από την έναρξη λειτουργίας της πριν από λιγότερο από ένα χρόνο, χάρη στις διαφημιστικές εκστρατείες. Αποκάλυψε επίσης ότι πολλοί από τους πελάτες της αγοράζουν προϊόντα κάνναβης για ιατρικούς λόγους, δηλώνοντας ότι “πολλοί από τους πελάτες μας χρησιμοποιούν κάνναβη για ιατρικούς λόγους και για τη θεραπεία σύνθετων ασθενειών όπως η κατάθλιψη”.

Η ιατρική κάνναβη είναι νόμιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2018, με περίπου 20.000 ασθενείς να πιστεύεται ότι έχουν πλέον συνταγή για παθήσεις όπως ο χρόνιος πόνος, το άγχος, η κατάθλιψη και το PTSD. Ωστόσο, με εκατομμύρια ασθενείς να πιστεύεται ότι εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στην κάνναβη παράνομα, είναι σαφές ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για τη βελτίωση της ευαισθητοποίησης και την αντιμετώπιση των ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο τομέας της νόμιμης κάνναβης.

Σε μια “πρωτοχρονιάτικη” ενημέρωση, ο ιστότοπος Dispenseroo αναφέρει ότι θα ξεκινήσει τώρα ένα νέο κέντρο βοήθειας και θα αυξήσει τις ποσότητες αποθεμάτων το επόμενο έτος. Ο ιστότοπος αναφέρει επίσης ότι στόχος τους είναι να πιέσουν τις τιμές προς τα κάτω για να βοηθήσουν όσους αγωνίζονται με την κρίση του κόστους ζωής.

Ο δικηγόρος και εμπειρογνώμονας σε θέματα ρύθμισης της κάνναβης, Robert Jappie, πιστεύει ότι οι τιμές στο Dispenseroo είναι υψηλότερες από αυτές του δρόμου και χωρίς πύλη πληρωμής λόγω του νομικού καθεστώτος του, οι πελάτες αναγκάζονται να πληρώνουν με τραπεζικό έμβασμα ή κρυπτονόμισμα. Αναφέρει επίσης ότι “πρόκειται για πολύ επικίνδυνες μεθόδους πληρωμής για τους καταναλωτές, καθώς δεν έχετε καμία από τις προστασίες που ισχύουν όταν αγοράζετε με την πιστωτική σας κάρτα, αλλά υποψιάζομαι ότι οι καταναλωτές θα αναλάβουν αυτό το ρίσκο για να μειώσουν τα προβλήματα που σχετίζονται με την αγορά από “εμπόρους του δρόμου””.