Το πιλοτικό πρόγραμμα “Weed Care“, το οποίο πρόκειται να αποτελέσει την πρώτη ευρωπαϊκή δοκιμή κάνναβης THC για χρήση από ενήλικες, καθυστέρησε κατά τέσσερις μήνες και έχει πλέον προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 30 Ιανουαρίου 2023.

Η δοκιμή, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο στη Βασιλεία της Ελβετίας, καθυστέρησε αφού η πρώτη παρτίδα κάνναβης απέτυχε οριακά να ανταποκριθεί στα πρότυπα ποιότητας. Η κάνναβη περιείχε μικρές ποσότητες ενός φυτοφαρμάκου που ονομάζεται fluopyram, το οποίο δεν είναι εγκεκριμένο για τη βιολογική καλλιέργεια. Ωστόσο, τα επίπεδα του fluopyram ήταν εντός των ορίων της συμβατικής κατανάλωσης τροφίμων.

Μια δεύτερη παρτίδα κάνναβης έχει πλέον εγκριθεί για χρήση και θα είναι διαθέσιμη για αγορά σε επιλεγμένα φαρμακεία της Βασιλείας από τις 30 Ιανουαρίου 2023. Η δοκιμή αναμένεται να παράσχει τα “πρώτα διδάγματα” για το έργο και να ανοίξει το δρόμο για περισσότερες δοκιμές κάνναβης για χρήση από ενήλικες στην Ελβετία και την Ευρώπη.

Η Pure Production AG είναι μια ελβετική εταιρεία που συμμετέχει στην πιλοτική δοκιμή “Weed Care“, η οποία πρόκειται να αποτελέσει την πρώτη ευρωπαϊκή δοκιμή κάνναβης THC για χρήση από ενήλικες. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι έλαβε εκ νέου έγκριση από τις ελβετικές υγειονομικές αρχές για την προμήθεια της δοκιμής, αφού η πρώτη παρτίδα κάνναβης της απέτυχε “οριακά” να ανταποκριθεί στα πρότυπα ποιότητας. Η Pure Production θα προμηθεύσει δύο προϊόντα χασίς και τέσσερα προϊόντα ανθών κάνναβης σε επιλεγμένα φαρμακεία στη Βασιλεία της Ελβετίας, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για αγορά κατά τη διάρκεια της δοκιμής.