Η Seed Innovations Ltd ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η εταιρεία της, Little Green Pharma Ltd, υπέγραψε μια δεύτερη συμφωνία αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ για δύο χρόνια για την προμήθεια φαρμακευτικής κάνναβης από τη Δανία στη Γερμανία.

Η εταιρεία φαρμακευτικής κάνναβης, υγείας και ευεξίας δήλωσε ότι η δανική θυγατρική της Little Green Pharma συνεργάστηκε με την Cannamedical Pharma GmbH, έναν ανεξάρτητο γερμανικό χονδρέμπορο φαρμακευτικής κάνναβης.

Με τη συμφωνία, η Little Green Pharma Denmark  θα προμηθεύει αποκλειστικά το προϊόν της στην Cannamedical για πώληση στη Γερμανία, με την επιφύλαξη της παραγγελίας ελάχιστων ποσοτήτων κάθε έξι μήνες για τη διατήρηση της αποκλειστικότητας.

Επιπλέον, η τιμολόγηση του προϊόντος προβλέπει προσαρμογή για κάθε ποσοστιαία μονάδα που η περιεκτικότητα σε THC είναι πάνω ή κάτω από 22%, και με τους όρους πληρωμής να απαιτούν την προκαταβολή μέρους της τιμής αγοράς κατά την παράδοση.

Η Little Green Pharma δήλωσε ότι στοχεύει στην παράδοση της πρώτης αποστολής του προϊόντος  το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Πέμπτη ισχυρή αύξηση των εσόδων κατά το πρώτο εξάμηνο, κατά 25% στα 9,2 εκατ. δολάρια ΗΠΑ για το εξάμηνο έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου, ο όμιλος παρέδωσε με επιτυχία προϊόντα στην Αυστραλία, τη Δανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Βέλγιο, βλέποντας ισχυρή αύξηση των πωλήσεων, ιδίως στην κατηγορία των ανθών.

Οι δραστηριότητες στην Αυστραλία συνεχίστηκαν σταθερά, ενώ το πρόγραμμα βελτιστοποίησης στις εγκαταστάσεις της Δανίας συνεχίστηκε, με την εφαρμογή μιας αυτοματοποιημένης μηχανής συσκευασίας, τη σωστή διαμόρφωση του μεγέθους της επιχειρησιακής ομάδας και την αναθεώρηση των τυποποιημένων διαδικασιών λειτουργίας της.

Στις 28 Σεπτεμβρίου, η εταιρεία έλαβε 28 ειδοποιήσεις παράβασης αξίας 372.960 δολαρίων ΗΠΑ από τον Therapeutic Goods Administration  – Οργανισμό Θεραπευτικών Προϊόντων σε σχέση με υποτιθέμενη παράνομη διαφήμιση των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Έκτοτε, η Little Green Pharma υπέβαλε επιτυχώς αίτηση για δύο παρατάσεις έως τις 20 Δεκεμβρίου και τώρα έχει καταθέσει λεπτομερείς προτάσεις έφεσης στην TGA σε σχέση με τις ειδοποιήσεις.