Η νόμιμη βιομηχανία κάνναβης στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει μεγάλο αντίκτυπο στην αγορά εργασίας, με μια νέα μελέτη να εκτιμά ότι μόνο το 2023 θα δημιουργηθούν 108.000 νέες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με την CannabizTeam, μια εταιρεία αναζήτησης και πρόσληψης στελεχών, η αύξηση των θέσεων εργασίας είναι εμφανής και στους τρεις μεγάλους τομείς της βιομηχανίας κάνναβης, συμπεριλαμβανομένης της καλλιέργειας, της δοκιμής προϊόντων και του λιανικού εμπορίου.

Με όλο και περισσότερες πολιτείες να νομιμοποιούν την κάνναβη, ο αριθμός των ατόμων που απασχολούνται στον κλάδο αυξάνεται. Σύμφωνα με μια έκθεση της Leafly και της Whitney Economics, υπήρχαν ήδη πάνω από 428.000 Αμερικανοί που εργάζονταν με πλήρη απασχόληση στον τομέα της κάνναβης τον Ιανουάριο του 2022, σχεδόν διπλάσιοι σε σχέση με το 2019.

Η καλλιέργεια είναι ένας από τους υψηλότερα αμειβόμενους τομείς στον κλάδο της κάνναβης, με έναν αντιπρόεδρο καλλιέργειας να κερδίζει κατά μέσο όρο 256.300 δολάρια ετησίως. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα περιζήτητο ρόλο, με τις εταιρείες να αναζητούν έμπειρους εμπειρογνώμονες καλλιέργειας που έχουν αποδεδειγμένα εργαστεί σε μεγάλης κλίμακας εσωτερικές εγκαταστάσεις και υπαίθρια καλλιέργεια σε πολλές τοποθεσίες.

Ο έλεγχος προϊόντων για κανναβινοειδή και τερπένια είναι ένας άλλος αναπτυσσόμενος τομέας της βιομηχανίας κάνναβης. Οι χημικοί, οι βιολόγοι και οι εμπειρογνώμονες τροφίμων και ποτών έχουν μεγάλη ζήτηση, καθώς προσφέρουν πολύτιμες συμβουλές σχετικά με τα προϊόντα κάνναβης.

Ο τομέας του λιανικού εμπορίου επεκτείνεται επίσης ραγδαία, με διαθέσιμες θέσεις εργασίας για διευθυντές, εργαζόμενους σε αποθήκες, προγραμματιστές, έμπορους, πωλητές, δικηγόρους και ειδικούς στις δημόσιες σχέσεις. Υπάρχουν επίσης ευκαιρίες για κατασκευαστές διαφόρων ειδών εξοπλισμού, όπως γεωργικός εξοπλισμός και φωτισμός, εξοπλισμός χημικής ανάλυσης και υλικά εμπορίας.

Το branding και το μάρκετινγκ είναι δύο κρίσιμοι τομείς στον κλάδο της κάνναβης. Οι εταιρείες επιδιώκουν να δημιουργήσουν αναγνωρισιμότητα της μάρκας και να κερδίσουν θετικά σχόλια από τους πελάτες, αλλά με την ομοσπονδιακή νομιμοποίηση να μην έχει ακόμη εφαρμοστεί, κάθε πολιτεία έχει τους δικούς της περιορισμούς στη διαφήμιση. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται τεχνογνωσία σε όλους τους τομείς αυτής της νέας βιομηχανίας για τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του κλάδου.

Οι πωλήσεις κάνναβης έχουν φτάσει τα 33 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως μέχρι το 2022 και ο μέσος μισθός των διευθυντών νόμιμων καταστημάτων κάνναβης έχει αυξηθεί κατά 6% σε όλες τις εταιρείες κάνναβης. Θέσεις εργασίας εισαγωγικού επιπέδου, όπως η βοήθεια στη συγκομιδή και το κλάδεμα των ανθών μετά τη συγκομιδή, είναι επίσης διαθέσιμες για όσους επιθυμούν να εισέλθουν στον κλάδο.

Εν κατακλείδι, ο κλάδος της νόμιμης κάνναβης στις Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, με εμφανή την αύξηση των θέσεων εργασίας και στους τρεις βασικούς τομείς του κλάδου. Είτε είστε έμπειρος επαγγελματίας είτε μόλις ξεκινάτε, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες σε αυτόν τον συναρπαστικό νέο κλάδο.