Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε από τη διεθνή επενδυτική τράπεζα Cowen Inc. δείχνει ότι οι νεότεροι καταναλωτές πίνουν λιγότερο αλκοόλ.

Η μελέτη δείχνει ότι το 60% των χρηστών κάνναβης έχουν μειώσει την κατανάλωση αλκοόλ.

Αυτή η μείωση προέρχεται κυρίως από τους νεότερους χρήστες κάνναβης.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε μελέτη της διεθνούς επενδυτικής τράπεζας Cowen Inc. σύμφωνα με την οποία το 60% των χρηστών κάνναβης περιόρισε την κατανάλωση αλκοόλ, με το μεγαλύτερο μέρος αυτής της μείωσης να προέρχεται από νεότερους χρήστες.

Οι συντάκτες της έκθεσης ανέλυσαν σχεδόν 20 χρόνια κυβερνητικών ερευνών και δεδομένων δαπανών μαζί με την έρευνα καταναλωτών της Nielsen και της Cowen για να αναλύσουν τις τάσεις κατανάλωσης αλκοόλ και κάνναβης.

Περισσότερα από 8 εκατομμύρια άτομα ερωτήθηκαν στο πλαίσιο της έκθεσης.

Ενώ η κατανάλωση αλκοόλ μεταξύ των χρηστών κάνναβης είναι κοινή, η έκθεση δείχνει ότι το ποσοστό των χρηστών μαριχουάνας που πίνουν επίσης έχει μειωθεί από 90% σε 79% μεταξύ 2002 και 2020.

Εν τω μεταξύ, το ποσοστό των 18 έως 25 ετών που πίνουν και κάνουν χρήση κάνναβης έχει αυξηθεί από 25% σε 32% κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Τα ευρήματα ώθησαν τους συντάκτες της μελέτης να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι “τα κράτη με νόμιμη κάνναβη παρουσιάζουν βραδύτερη ανάπτυξη του αλκοόλ”.

Τα ευρήματα της μελέτης της Cowen Inc έρχονται σε αντίθεση με προηγούμενες εκθέσεις που συνέδεαν την ευκολότερη πρόσβαση στην κάνναβη με την υψηλότερη κατανάλωση αλκοόλ.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA Health Forum τον περασμένο μήνα, διαπίστωσε ότι η ψήφιση των νόμων για την ψυχαγωγική κάνναβη συνδέθηκε με αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ερευνητές πίσω από το JAMA Health Forum εξέτασαν στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μεταξύ 2010 και 2019 για περισσότερους από 4 εκατομμύρια ενήλικες των ΗΠΑ.