Ενώ οι νόμοι για την κάνναβη γίνονται όλο και πιο προοδευτικοί σε πολλές πολιτείες στις ΗΠΑ, η καλλιέργεια κάνναβης είναι σοβαρό αδίκημα και τιμωρείται με σοβαρό χρόνο φυλάκισης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν ιδέα από πού προέρχονται τα άνθη κάνναβης, αλλά η υψηλή ζήτηση και η συνεχιζόμενη ποινικοποίηση της κάνναβης στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει δημιουργήσει μια μαύρη αγορά ανθρώπων: «Οι σκλάβοι κάνναβης», που διακινούνται συχνά από το Βιετνάμ, αναγκάζονται να καλλιεργούν κάνναβη αξίας εκατομμυρίων -χωρίς να το θέλουν.

Για τους λάτρεις κάνναβης που καπνίζουν ολόκληρη την ενήλικη ζωή τους και διατηρούν κανονικές δουλειές και έχουν οικογένειες, η παραλαβή υδροπονικής κάνναβης κακής ποιότητας από άθλιους εμπόρους με μαύρα αυτοκίνητα ή κάτω από σκοτεινά σοκάκια έχει γίνει όλο και λιγότερο επιθυμητή. Οι καλλιεργητές “αντάρτες” είναι μια διαδικτυακή κοινότητα καλλιεργητών κάνναβης στο Ηνωμένο Βασίλειο που καλλιεργούν τα φυτά κάνναβης στην άγρια ​​φύση, κρυμμένα σε απλή θέα και μερικές φορές στο πλάι των αυτοκινητοδρόμων.

Καλλιεργώντας ορισμένες ποικιλίες κάνναβης που μπορούν να αντέξουν στο βρετανικό κλίμα, πολλοί προμηθεύουν τον εαυτό τους και τους φίλους τους με βιολογική κάνναβη αξίας εκατοντάδων χιλιάδων λιρών εδώ και σχεδόν μια δεκαετία. Όλα μεγαλώνουν έξω στον ήλιο, και με αυτό τον τρόπο παρακάμπτουν τους εμπόρους, χωρίς να εντοπίζονται από την αστυνομία.

Η συντάκτης για θέματα ναρκωτικών του VICE, Max Daly, μιλάει με δύο “αντάρτες” καλλιεργητές που επρόκειτο να αποσυρθούν από το παιχνίδι καλλιέργειας, δείχνοντας στις κάμερες την τελευταία συγκομιδή τους.