Ο γίγαντας καπνού Philip Morris International εξετάζει την συμμετοχή σε προϊόντα κάνναβης και αν προχωρήσει το σχέδιο τους, θα ακολουθήσει το μονοπάτι των εταιρειών τσιγάρων BAT και Imperial.

Ο διευθύνων σύμβουλος Andre Calantzopoulos δήλωσε ότι η Marlboro, αναλύει βασικά στοιχεία της κάνναβης, όπως η «τοξικότητα της, η αποτελεσματικότητα και οι διαφορές μεταξύ φαρμακευτικών και καταναλωτικών επιλογών». Πρόσθεσε: «Κάνουμε όλη αυτή τη δουλειά για να καθορίσουμε μια μέρα ποιες οδούς θα ακολουθήσουμε», “Αλλά η προτεραιότητά μας είναι τα προϊόντα μας χωρίς καπνό και εκεί θα τονίσω την αξία της κάνναβης.”

Μετά την ανακοίνωση αυτή αρκετές μετοχές κάνναβης εκτοξεύτηκαν όπως για παράδειγμα αυτή της Cannopy Growth.

Πριν από πέντε χρόνια η Philip Morris, επένδυσε στη Syqe Medical, μια ισραηλινή ιατρική εταιρεία κάνναβης,  Αυτή η εταιρεία δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά στην ιατρική κάνναβη, αλλά έχει αναπτύξει μια  τεχνολογία που επιτρέπει την εισπνοή ορισμένων φαρμάκων.

Η Philip Morris έχει από καιρό ενστερνιστεί την ανάγκη να προχωρήσει πέρα ​​από τα παραδοσιακά τσιγάρα. Η πρόσφατη εκστρατεία της ονομάζεται «παρέχουμε ένα μέλλον χωρίς καπνό» και δηλώνει ως στόχο της, την «δημιουργία λιγότερο επιβλαβών εναλλακτικών λύσεων από τα τσιγάρα».