Η Curaleaf, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κάνναβης στον κόσμο, έχει απολύσει εκατοντάδες μέλη του προσωπικού της, όπως έμαθε το Insider.

Η εταιρεία απέλυσε περίπου 220 υπαλλήλους πριν από τις διακοπές της Ημέρας των Ευχαριστιών, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία.

Oι περικοπές ήταν “μέρος μιας προσπάθειας ελέγχου του κόστους και αύξησης της αποτελεσματικότητας ενόψει των οικονομικών αβεβαιοτήτων που έρχονται”. Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να πει σε ποια τμήματα επικεντρώθηκαν οι περικοπές.

Η Curaleaf απασχολεί πάνω από 6.000 άτομα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

“Δεν μου αρέσει να πρέπει να ανακοινώσω αυτά τα νέα, και δεν φτάσαμε εύκολα σε αυτή την απόφαση”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Curaleaf Matt Darin σε ένα email που στάλθηκε σε όλη την εταιρεία. Ο Darin, ο οποίος ανέλαβε την κορυφαία θέση τον Μάιο, δήλωσε ότι η Curaleaf βρισκόταν σε συζητήσεις με τους συνδικαλισμένους υπαλλήλους στους πληγείσες τομείς της Curaleaf.

Η Curaleaf καλλιεργεί κάνναβη και την πωλεί μέσω καταστημάτων σε 21 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων του Μίσιγκαν, του Ιλινόις και του Νιου Τζέρσεϊ.

Η Curaleaf είχε προηγουμένως απολύσει περίπου 50 εργαζομένους και έκλεισε μια μεγάλη εγκατάσταση στο Σακραμέντο τον Αύγουστο, όπως ανέφερε το Insider.

“Η βιομηχανία κάνναβης έχει αναπτυχθεί γρήγορα και εξελίσσεται συνεχώς”, δήλωσε ο Ντάριν στο email. “Στο σημερινό περιβάλλον με τις πληθωριστικές πιέσεις, τον αυξημένο ανταγωνισμό και την επιβράδυνση της ανάπτυξης, είναι υποχρέωσή μας να είμαστε πιο αποτελεσματικοί”.

Από δημόσιους γίγαντες έως μικρές νεοσύστατες επιχειρήσεις, οι εταιρείες κάνναβης περνούν δύσκολες στιγμές. Όπως και άλλοι κλάδοι, οι εταιρείες κάνναβης έχουν να αντιμετωπίσουν ευρύτερες τάσεις, όπως η αύξηση του πληθωρισμού. Αλλά ο κλάδος αντιμετωπίζει επίσης τις δικές του προκλήσεις – όπως η πτώση της τιμής της χονδρικής κάνναβης – καθώς και τις βαριές ρυθμίσεις, τους φόρους και την ομοσπονδιακή παρανομία που καθιστούν την επιχειρηματική δραστηριότητα δύσκολη.

Ο Ντάριν δήλωσε ότι ελπίζει ότι το Κογκρέσο θα περάσει ένα νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της κάνναβης, το SAFE Banking Act, το οποίο θα επιτρέψει στις εταιρείες κάνναβης να έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα όπως κάθε άλλη βιομηχανία.

Η Curaleaf δεν είναι η μόνη που κάνει περικοπές: Η εταιρεία τεχνολογίας κάνναβης Weedmaps απέλυσε το 10% των εργαζομένων τον Αύγουστο, με τον πρώην πλέον διευθύνοντα σύμβουλο Chris Beals να επικαλείται την επιβράδυνση των πωλήσεων στην Καλιφόρνια σε επιστολή προς τους εργαζόμενους, όπως ανέφερε το Insider. Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις κάνναβης Eaze και Dutchie μείωσαν το προσωπικό νωρίτερα φέτος.