Καθώς οι εταιρείες κάνναβης ανακοινώνουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα, η Canopy Growth, κορυφαίος Καναδός παραγωγός, περνάει μια δύσκολη περίοδο.

Η Canopy αναφέρει ζημίες για το οικονομικό τρίμηνο και το έτος

Παρά την βελτίωση σε σχέση με τις προηγούμενες οικονομικές περιόδους, η Canopy Growth εμφάνισε και πάλι καθαρές ζημίες στα τριμηνιαία αποτελέσματά της. Η εταιρεία κάνναβης ανακοίνωσε τζίρο ύψους 579 εκατομμυρίων δολαρίων C$ για την τέταρτη τριμηνιαία οικονομική περίοδο του 2022.

Η εταιρεία πανηγύρισε τη διατήρηση της ηγετικής θέσης στην κατηγορία των ανθών κάνναβης για χρήση από ενήλικες στον Καναδά. Ωστόσο, ανέφερε μείωση των καθαρών εσόδων κατά 5% στα 520 εκατ. δολάρια C$ για την πλήρη περίοδο του οικονομικού της έτους.

Όσον αφορά το μέλλον, η εταιρεία δήλωσε στους μετόχους ότι σχεδιάζει να συνεχίσει να πραγματοποιεί στρατηγικές επενδύσεις σε όλους τους τομείς και θα προσπαθήσει να φτιάξει στρατηγικό σχεδιασμό για την Αμερική.

Η Canopy δήλωσε ότι αναμένει να επιτύχει θετικό ισοζύγιο μέχρι το 2024.

“Κατά το επόμενο οικονομικό έτος, θα παραμείνουμε επικεντρωμένοι στην αύξηση του μεριδίου αγοράς μας στα βασικά τμήματα που θα οδηγήσουν σε κερδοφόρα ανάπτυξη και στη συνέχιση της κλιμάκωσης των premium εμπορικών σημάτων μας σε όλη τη Βόρεια Αμερική”, δήλωσε ο CEO David Klein.

Οι μετοχές του παραγωγού κάνναβης σημείωσαν διψήφιες απώλειες στην αξία τους για να ανοίξουν την ημέρα διαπραγμάτευσης την Παρασκευή (27 Μαΐου). Στις 11:47 π.μ. EST, η εταιρεία σημείωνε πτώση σχεδόν 15% για τιμή μετοχής 4,72 δολάρια ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη.

Η Canopy είχε μια ευμετάβλητη εβδομάδα συναλλαγών, καθώς την Πέμπτη (26 Μαΐου) ανέβηκε στο εβδομαδιαίο υψηλό των 5,50 δολαρίων ΗΠΑ. Σε ετήσια βάση, η αξία της εταιρείας έχει μειωθεί κατά σχεδόν 50 τοις εκατό.