Οι καναδικές τιμές χονδρικής πώλησης κάνναβης σημείωσαν απότομη πτώση άνω του 40% το 2022, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της MJ Biz Daily. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη για πολλούς στον κλάδο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν εδώ και αρκετό καιρό μια επίμονη υπερπροσφορά κάνναβης.

Ένας από τους κύριους λόγους για την πτώση των τιμών είναι οι αγωνιζόμενοι καλλιεργητές που επέλεξαν να πουλήσουν την απούλητη κάνναβη τους αντί να την καταστρέψουν. Αυτό έχει προσθέσει ακόμη περισσότερο προϊόν σε μια ήδη υπερκορεσμένη αγορά, προκαλώντας την κατακόρυφη πτώση των τιμών.

Ενώ ορισμένοι ειδικοί του κλάδου βλέπουν τη βελτίωση της κατάστασης υπερπροσφοράς, άλλοι δεν είναι τόσο αισιόδοξοι. Στην πραγματικότητα, πολλοί προβλέπουν ότι οι τιμές χονδρικής θα συνεχίσουν να πέφτουν τους επόμενους μήνες.

Ο Steve Clark, διευθύνων σύμβουλος του Canadian Cannabis Exchange, πιστεύει ότι τα επίπεδα THC θα συνεχίσουν να αποτελούν τον πρωταρχικό παράγοντα για τον καθορισμό της τιμής. Ωστόσο, σημειώνει ότι το προφίλ των τερπενίων γίνεται όλο και πιο σημαντικό για τους αγοραστές.

Ο Dan Sutton, διευθύνων σύμβουλος της Tantalus Labs, μιας εταιρείας παραγωγής κάνναβης με έδρα τη Βρετανική Κολομβία, είναι ένας από τους ειδικούς του κλάδου που αναμένει ότι οι τιμές θα συνεχίσουν να πέφτουν. Λέει ότι με τόσο μεγάλη ποσότητα κάνναβης διαθέσιμη, οι αγοραστές έχουν την πολυτέλεια να μπορούν να είναι πιο επιλεκτικοί σε ό,τι αγοράζουν.

Ενώ η πτώση των τιμών χονδρικής κάνναβης μπορεί να είναι καλά νέα για τους καταναλωτές, παρουσιάζει σημαντικές προκλήσεις για όσους δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Πολλοί καλλιεργητές αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα καθώς προσπαθούν να ανταγωνιστούν σε μια αγορά που είναι πλημμυρισμένη από προϊόντα.

Συνολικά, μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η καναδική αγορά κάνναβης τους επόμενους μήνες. Αλλά προς το παρόν, φαίνεται ότι η υπερπροσφορά θα συνεχίσει να αποτελεί σημαντικό ζήτημα και οι τιμές είναι πιθανό να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα.