Η τετραϋδροκανναβουτόλη, πιο γνωστή ως THC-B, είναι ένα πρόσφατα ανακαλυφθέν κανναβινοειδές που χρησιμοποιείτε για όσους θέλουν μια νόμιμη αλλά ισχυρή μαστούρα. Ήδη, έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ δημοφιλής στους λάτρεις της κάνναβης στην Αμερική, αν και οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τίποτα για το νέο αυτό κανναβινοειδέ.

Με τόσα πολλά κανναβινοειδή να βγαίνουν στην αγορά τελευταία, είναι σημαντικό να προσφέρουμε μια γενική ιδέα για το ποιες είναι οι επιδράσεις και τα οφέλη του THC-B.

Τι είναι το THC-B;

Η τετραϋδροκανναβουτόλη είναι ένα ομόλογο της Delta-9 THC και ένα εξαιρετικά ιχνοστοιχείο κανναβινοειδούς που αποτελεί λιγότερο από το 1% της χημικής σύνθεσης του φυτού. Η THC-B ανακαλύφθηκε το 2019, από μια ομάδα ερευνητών κάνναβης που εφάρμοσε προηγμένη υγρή χρωματογραφία στο ακατέργαστο φυτικό υλικό για να απομονώσει νέα, πρωτόγνωρα κανναβινοειδή. Είναι ενδιαφέρον ότι η THC-B αποκαλύφθηκε ταυτόχρονα με την τετραϋδροκανναβιφόρα (THC-P), ένα από τα πιο δημοφιλή ψυχοδραστικά κανναβινοειδή στη σημερινή αγορά κάνναβης. Η THC-B έχει περίπου την ίδια ισχύ με την THC-P, με ισχύ περίπου 30 φορές ισχυρότερη από την κανονική Delta-9.

Ωστόσο, η THC-B είναι ξεχωριστή από την THC Delta-9 στο ότι έχει μια βουτυλική πλευρική αλυσίδα αντί για μια πεντυλική πλευρική αλυσίδα, και αυτό βοηθάει το κανναβινοειδές να προσκολλάται στους υποδοχείς CB1 στον εγκέφαλο πιο αποτελεσματικά. Εξαιτίας αυτού, οι επιδράσεις της THC-B είναι εξαιρετικά ισχυρές συγκριτικά. Ένα πράγμα που είναι σημαντικό να γνωρίζετε είναι ότι, λόγω του πόσο νέο είναι το κανναβινοειδές, δεν υπάρχει πληθώρα πληροφοριών εκεί έξω με τη μορφή έρευνας και κλινικών δεδομένων που έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους. Όμως, ήδη, πολλοί άνθρωποι έχουν κάνει χρήση THC-B και ανακάλυψαν ότι τους αρέσει μαζί όπως και τα αγαπημένα τους παράγωγα της κάνναβης.

Το THC-B σας φτιάχνει;

Ναι, η τετραϋδροκανναβουτόλη (THC-B) θα σας φτιάξει. Η μαστούρα είναι πολύ ισχυρότερη από την THC Delta-9, και πάλι επειδή το κανναβινοειδές κάνει τόσο ανώτερη δουλειά προσκολλώντας σε αυτούς τους υποδοχείς CB1, οι οποίοι τυχαίνει να είναι οι υποδοχείς κανναβινοειδών στον εγκέφαλο που προκαλούν τη μέθη. Η μαστούρα της THC-B είναι πολύ κοντά στην THC-P, περίπου 30 φορές ισχυρότερη από εκείνη της THC Delta-9.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της μαστούρας, οι άνθρωποι που έχουν καταναλώσει THC-B λένε ότι σας περιμένει ένα αίσθημα ευφορίας, μια ανακούφιση από τις αρνητικές σκέψεις και μια αίσθηση έντονης χαλάρωσης σε όλο το σώμα.

Το THC-B έχει οφέλη;

Η τετραϋδροκανναβουτόλη είναι ένα εξαιρετικά νέο κανναβινοειδές, οπότε αυτό σημαίνει ότι οι ερευνητές δεν είχαν πραγματικά την ευκαιρία να μελετήσουν ακόμη τις πιθανές κλινικές χρήσεις της. Ωστόσο, οι ερευνητές που ανακάλυψαν αρχικά το κανναβινοειδές διαπίστωσαν ότι, λόγω της χημικής του δομής, έχει ισχυρή δυνατότητα αλληλεπίδρασης με συγκεκριμένους υποδοχείς κανναβινοειδών που ρυθμίζουν σημαντικές διεργασίες που αφορούν το πώς αισθανόμαστε.

Έχει προταθεί ότι η τετραϋδροκανναβουτόλη προσφέρει αναλγητικές επιδράσεις – ή αλλιώς επιδράσεις που μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα φυσικής δυσφορίας μέσα στο σώμα ρυθμίζοντας την απόκριση του νευρικού συστήματος στον πόνο – ενώ έχει επίσης πιθανές αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη για όποιον έχει διαβάσει μελέτες σχετικά με άλλα κανναβινοειδή, καθώς τα αναλγητικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα φαίνεται να συμβαδίζουν με τα περισσότερα κανναβινοειδή του φυτού. Ένα άλλο πράγμα για το οποίο ΤΟ THC-B μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη είναι ο ύπνος, καθώς το κανναβινοειδές φαίνεται να προάγει γρήγορο ύπνο.

Στην Ελλάδα δεν είναι νόμιμο.