Χρόνος διαβάσματος: < 1 λεπτά

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόσθεσε την κανναβιγερόλη (CBG) στη βάση δεδομένων καλλυντικών συστατικών της ΕΕ (Cosing), καθιστώντας την ένωση ασφαλή για χρήση σε προϊόντα υγείας και ομορφιάς.

Το CBG συνεργάζεται με τους υποδοχείς CB1 και CB2 στο ενδοκανναβινοειδές μας σύστημα, οι οποίοι βρίσκονται στο δέρμα. Οι υποστηρικτές λένε ότι η ένωση που προέρχεται από την κάνναβη έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν το ενδοκανναβινοειδές σύστημα να διατηρήσει την υγιή λειτουργία του δέρματος.

Μόλις το CBG εισέλθει στην επιδερμίδα, διεισδύει στα βασικά και υποδόρια στρώματα του δέρματος όπου βοηθά στην θεραπεία φλεγμονών, μειώνει τυχόν κηλίδες, καθαρίζει τους πόρους, εξισορροπεί την παραγωγή επιδερνικού ελαίου και αυξάνει τον κυτταρική αναγέννηση.

Η «Μητέρα» των Κανναβινοειδών

Το CBG είναι γνωστό ως “μάνα” κανναβινοειδές λόγω του γεγονότος ότι είναι ο πρόδρομος όλων των άλλων κανναβινοειδών όπως CBD (Cannabidiol), CBN (Cannabinol), CBC (Cannabichromene), THC και THCA (Tetrahydrocannabinolic Acid) .

Το φυσικό CBD, προστέθηκε στη βάση δεδομένων Cosing νωρίτερα αυτό το έτος, καθώς και το συνθετικό CBD, που είναι επίσης εγκεκριμένα για χρήση σε καλλυντικά στην ΕΕ, όπως και τα φύλλα κάνναβης.

Ενώ πολλές εταιρίες κάνναβης έχουν από καιρό επικεντρωθεί στην ανάπτυξη THC και CBD, οι παραγωγοί, οι ερευνητές και οι καλλιεργητές κάνναβης άρχισαν να εξερευνούν το CBG πριν από μερικά χρόνια. Οι καλλιεργητές έχουν αναπτύξει πολλές ποικιλίες κάνναβης πλούσιες σε CBG.