Η νομιμοποίηση της κάνναβης σε διάφορες χώρες όχι μόνο απελευθέρωσε τους χρήστες της φυσικής ουσίας από τον κλοιό της μαύρης αγοράς, αλλά εξασφάλισε επίσης ότι διάφοροι οικονομικοί τομείς μπορούν να ασχοληθούν με το θέμα και να βγάλουν καλά χρήματα. Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το σχέδιο για τη δημιουργία μιας ρυθμιζόμενης αγοράς στη Γερμανία έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον για τη σχετική βιομηχανία.

Πριν από δύο και πλέον χρόνια, ιδρύθηκε ήδη η εμπορική ένωση του κλάδου της κάνναβης, η οποία φροντίζει για την εκπροσώπηση των συμφερόντων όλων των τμημάτων του κλάδου και των μεγεθών των εταιρειών έναντι της πολιτικής και της διοίκησης. Καθώς ο τομέας των ναρκωτικών σε αυτόν τον τομέα θα μπορούσε ιδανικά να ανοίξει στο εγγύς μέλλον, έχει πλέον δημιουργηθεί ένα νέο λόμπι που έχει ως στόχο να αναλάβει την καλλιέργεια της κάνναβης στη Γερμανία για τον τομέα της ευφορικής και να εξασφαλίσει μια λογική πρόοδο.

Από τις ορτανσίες στο γρασίδι

Ένα κέντρο κήπου με έδρα το Ibbenbüren (Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία), το οποίο είχε επικεντρωθεί προηγουμένως στην καλλιέργεια ορτανσιών, βλέπει μια μεγάλη ευκαιρία στην προετοιμαζόμενη νομιμοποίηση της κάνναβης για να επεκτείνει τον επιχειρηματικό του τομέα στο μέλλον. Αν και το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της προεκλογικής υπόσχεσης των τριών κομμάτων του συνασπισμού των τριών κομμάτων φαίνεται ακόμη επισφαλές, οι προετοιμασίες για την παραγωγή μεγάλης ποσότητας κάνναβης για τη γερμανική αγορά κάνναβης στο μέλλον βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ήδη γίνεται λόγος για έναν στοχευμένο στόχο παραγωγής 10,8 τόνων κάνναβης ετησίως και έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες προετοιμασίες σε μια νέα τοποθεσία. Ωστόσο, η εταιρεία δεν θέλει να βασιστεί αποκλειστικά στην καλλιέργεια κάνναβης, οπότε θα πρέπει να συνεχιστεί η παραγωγή ανθοφόρων θάμνων. Παρ’ όλα αυτά, ο στόχος έχει τεθεί να συμβάλει στη διασφάλιση ότι ένα “ασφαλές προϊόν υψηλής ποιότητας” για σκοπούς κατανάλωσης θα φτάσει στους ενήλικες κατοίκους της χώρας μετά την απελευθέρωση της μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Παράλληλα με τον μετασχηματισμό του κέντρου κήπου, το επιχειρηματικό περιοδικό αναφέρει στο ρεπορτάζ του τη συμμετοχή της εταιρείας σε ένα νεοσύστατο λόμπι κάνναβης, το οποίο αυτοαποκαλείται Cultivation Alliance και σκοπεύει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εταιρειών που συμμετέχουν. Οι ανησυχίες των Γερμανών εμπόρων και παραγωγών κάνναβης βρίσκονται στο προσκήνιο και θα πρέπει να ενισχυθούν από τη συμμαχία. Η ένωση περιλαμβάνει επίσης μια εταιρεία που ασχολείται με την φαρμακευτική κάνναβη και άλλες εταιρείες που εμπλέκονται στον τομέα. Στόχος είναι να ενισχυθεί η γερμανική αγορά κάνναβης και να γίνει πιο ελκυστική για τους επενδυτές.

Με την ίδρυση της Cultivation Alliance , ο γερμανικός τομέας της κάνναβης κάνει ένα ακόμη βήμα προς την επαγγελματοποίηση και τοποθετείται ως σοβαρός παίκτης στην εθνική και διεθνή αγορά. Η νομιμοποίηση της κάνναβης στη Γερμανία έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας, να δώσει ώθηση στην οικονομία και να οδηγήσει σε μια πιο χαλαρή στάση απέναντι στην ουσία.

start.cannabiswirtschaft.de

cannovum.de

wiwo.de