Το New Mexico προστίθεται στις πολιτείες των ΗΠΑ που νομιμοποίησαν την ευφορική χρήση της κάνναβης  για ενήλικε,, ηλικίας 21 ετών και άνω, αφού η Κυβερνήτρια Michelle Lujan Grisham υπέγραψε δύο νομοσχέδια τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

«Αυτή η νομοθεσία είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου για την πολιτεία μας. Η νόμιμη κάνναβη για ενήλικες πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο, τον τρόπο που σκεφτόμαστε στο New Mexico – το εργατικό δυναμικό μας, την οικονομία μας, το μέλλον μας “, δήλωσε η κυβερνήτρια Λούζαν Γκρίσαμ. «Θα αρχίσουμε να διορθώνουμε λάθη του παρελθόντος, του αποτυχημένου πολέμου αυτής της χώρας κατά των ναρκωτικών. Και θα ανοίξουμε νέο έδαφος σε μια βιομηχανία που μπορεί να μεταμορφώσει το οικονομικό μέλλον του New Mexico προς το καλύτερο. ”

Τα δύο νομοσχέδια εγκρίθηκαν στις 31 Μαρτίου, αφού η κυβερνήτρια, ένας Δημοκρατικός και υποστηρικτής της μεταρρύθμισης της κάνναβης, δημιούργησαν μια ομάδα ώστε να περάσειι το νομοσχέδιο. Το House Bill 2 νομιμοποιεί και ρυθμίζει την παραγωγή, τις πωλήσεις και την κατοχή κάνναβης, ενώ το Senate Bill 2 θεσπίζει την αυτόματη αναθεώρηση και διαγραφή υποθέσεων για άτομα που έχουν καταδικαστεί για μικροεγκλήματα κάνναβης.