Σύμφωνα με μια τριμηνιαία, έρευνα  εμπορευμάτων λιανικής από τη Statistics Canada, οι Καναδοί αγόρασαν αποξεραμένους ανθούς κάνναβης αξίας 2,01 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι. Ο ανθός φαίνεται σίγουρα να είναι η προτιμώμενη μέθοδος κατανάλωσης για τους Καναδούς, καθώς αποτέλεσε πάνω από τα  3/4 όλων των πωλήσεων κάνναβης για το έτος 2020.

Αυτή η κατηγορία των ανθών κάνναβης, περιλαμβάνει και τα  prerolls (έτοιμα τσιγάρα με κάνναβη). Συγκεκριμένα, το τέταρτο τρίμηνο σημείωσε σχεδόν διπλάσιες πωλήσεις σε σχέση με το 2019. Αυτό αποδεικνύει ότι οι Καναδοί κατά τη διάρκεια της πανδημίας κάνανε πολύ μεγάλη χρήση κάνναβης. Συνολικά 614,4 εκατομμύρια δολάρια σε ανθούς κάνναβης πωλήθηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο.

Η επόμενη κατηγορία δαπανών κατανάλωσης κάνναβης ήταν η κατηγορία εκχυλισμάτων και συμπυκνωμάτων, η οποία έφερε πωλήσεις 323,9 $ εκατομμυρίων πέρυσι. Και αυτός είναι ένας εντυπωσιακός αριθμός.

Ο λόγος για τον οποίο η κατανάλωση ανθών κάνναβης είναι πολύ υψηλότερη από άλλες τις άλλες κατηγορίες,  είναι επειδή οι Καναδοί είναι πιο εξοικειωμένοι με τους ανθούς.

Επίσης μια άλλη έρευνα έδειξε ότι τα απιοειδή έχουν συνεχής πτώση στον Καναδά, από τότε που ξεκίνησε η νομιμοποίηση της κάνναβης. Η νομιμοποίηση στον Καναδά έγινε 17 Οκτωβρίου 2018.