Μια νέα καινοτομία στην πρόσβαση στην φαρμακευτική κάνναβη έφτασε στη Βραζιλία, με την έναρξη της πρώτης συνδρομητικής υπηρεσίας φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα, που λειτουργεί από την κλινική Gravital. Η υπηρεσία έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την πρόσβαση στις θεραπείες φαρμακευτικής κάνναβης, προσφέροντας παράλληλα ένα ευρύτερο φάσμα υπηρεσιών περίθαλψης. Το επίκεντρο της Gravital είναι η προώθηση της ευημερίας και η ενθάρρυνση της προληπτικής και ολιστικής ιατρικής.

Το 2019, η Βραζιλία νομιμοποίησε την φαρμακευτική κάνναβη, αλλά τα προϊόντα πρέπει επί του παρόντος να εισάγονται. Σύμφωνα με τον Joaquim Castro, ιδρυτή της Clínica Gravital, η συνδρομητική υπηρεσία είναι μια εναλλακτική λύση για τους ανθρώπους που επιδιώκουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και την ευημερία τους.

“Η ιατρική μας ομάδα τόνισε τη σημασία της στενής παρακολούθησης της εξέλιξης των ασθενών. Η πρόθεση του Gravital Club είναι να προσφέρει στα μέλη του ολοένα και πιο σταθερά αποτελέσματα μέσω της θεραπείας με κάνναβη”,

Το Gravital Club προσφέρει δύο επιλογές συνδρομής: Órbita III και Órbita IV. Με αυτά τα προγράμματα, οι ασθενείς μπορούν να λαμβάνουν τρεις ή τέσσερις ιατρικές συμβουλές ετησίως στην κλινική Gravital, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω τηλεδιάσκεψης. Και οι δύο επιλογές μπορούν να προγραμματιστούν με οποιονδήποτε γιατρό του δικτύου και με διαφορετικούς επαγγελματίες από οποιαδήποτε διαθέσιμη ειδικότητα της κλινικής.

Για προσωπικές διαβουλεύσεις, η Gravital διαθέτει μονάδες σε διάφορες πόλεις της Βραζιλίας, όπως το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Σάο Πάολο, η Σοροκάμπα, η Κουριτίμπα, το Itajaí, το Πόρτο Αλέγκρε και το Νατάλ.

Και στα δύο προγράμματα, οι συνδρομητές λαμβάνουν έκπτωση 20% για πρόσθετες διαβουλεύσεις πέραν αυτών που έχουν ήδη συμπεριληφθεί, έκπτωση 15% στη βιβλιοθήκη της Gravital και αποκλειστικές εκπτώσεις σε συνταγογραφούμενα φάρμακα. Λαμβάνουν επίσης μια συνδρομή στο περιοδικό Alternnativa, μια τριμηνιαία έκδοση που περιέχει τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο της ιατρικής κάνναβης.

Η Clínica Gravital ιδρύθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2019 και είναι η πρώτη κλινική της Βραζιλίας που επικεντρώνεται στις θεραπείες με φαρμακευτική κάνναβη. Αυτή τη στιγμή διαθέτει επτά μονάδες σε ολόκληρη τη χώρα. Με μια διεπιστημονική ομάδα, η κλινική αντιμετωπίζει ασθενείς με κλινικές παθήσεις όπως αϋπνία, αυτοάνοσα νοσήματα, χρόνιο πόνο, ινομυαλγία, ημικρανίες, αυτισμό, νευροεκφυλιστικές παθήσεις όπως η νόσος του Πάρκινσον και η νόσος Αλτσχάιμερ, μεταξύ άλλων.